سخن شهردار 1

بسمه تعالي

شهرستان گناباد بعنوان دروازه ورودي از طرف استانهاي خراسان جنوبي ، هرمزگان ، كرمان، يزد ، فارس ، سيستان و بلوچستان به شمار مي رود  و خود شهرستان گناباد از شمال به فيض آباد ، مه ولات و كاشمر و از غرب به فردوس و بجستان از شرق به خواف و از جنوب به قاين محدود مي باشد . شهر گناباد در فاصله 260 كيلومتري از مركز استان قرار دارد ، و در حال حاضر جمعيت  شهر گناباد حدود 40,000  نفر مي باشد كه با توجه به تبديل شهر گناباد به قطب دانشگاهي ظرفيت حدود 11000 هزار دانشجو ، جمعيت شهري گناباد به 50,000 نفر نيز مي رسد . حوزه خدمات شهر گناباد حدود 2000 هكتار و حريم شهر بالغ بر 10 برابر حريم قانوني مي باشد .

گناباد يكي از توانمند ترين نقاط جغرافيايي ايران است كه با بهره گيري از سابقه فرهنگي و تمدن غني همواره در طول تاريخ جايگاه ويژه اي دارد . گناباد از شهرهاي كهن ايران زمين است كه به دليل استقرار در منطقه سوق الجيشي مورد توجه حكمرانان دوره هخامنشي نيز بوده . اين شهر در صدر اسلام به نام جنابد به تمدن عصر اسلامي راه يافته است .

شهر گناباد داراي چندين اثر باستاني با سابقه چندين هزار ساله نيز مي باشد از جمله :

1. مزار سلطاني محمد عابد (ع) كاخك ، كه خود كاخك منطقه ييلاقي و كوهپايه اي است با جاذبه گردشگري و زيارتي
  2. مزار كمر زيارت ، مزار بيمرغ
  3. مساجد جامع شهر گناباد
  4. مدرسه نجوميه ، قلعه عمراني
  5. قنوات شهر گناباد از جمله : قنات علي آباد ، خشويي ، ده و قنات معروف قصبه كه يكي از پديده هاي شگفت انگيز تمدن بشري كه بدليل عظمت از سويي جنبه اسطوره اي بخود گرفته ، طول قنات به 32 كيلومتر و 470 چاههاي قنات و عمق مادر چاه به 300 متر تخمين زده شده است و دبي آبي 150 ليتر در ثانيه .

هنرهاي سنتي و صنايع دستي از جمله : سفالگري ، آهنگري و چاقو سازي نمد مالي ، قالي و قاليچه ، موسيقي هاي سنتي .

مستحضر باشيد حدود 70%مردم شهرستان گناباد به شغل كشاورزي و دامپروري مشغول مي باشند  و دامپروري به عنوان يكي از اركان كشاورزي گناباد محسوب مي شود ، وجود گياهان دارويي ، مرغداريهاي تخم گذار و گوشتي وجود گاوداريهاي شيري و توليد شير روزانه 180 تن و امكان صنايع تبديلي ، و همچنين مهمترين بخش درآمد و اشتغال منطقه زعفران است كه سالانه حدود 12 تن زعفران توليد شده و يكي از قطبهاي اصلي توليد زعفران كشور مي باشد وجود مزارع زعفران ، پسته ، بادام ، انار، گندم ، جو، پنبه ، جاليز و همچنين باغات انگور ، انار و ميوه هاي سر درختي ، پرورش ماهي و آبزيان ، پرورش كرم ابريشم ، زنبورداري از ديگر فعاليت هاي كشاورزي گناباد مي باشد .

و بطور خلاصه توليد حدود 12 تن زعفران خشك ، 15000 تن انار و انگور ، 5000 تن پنبه ، 3000 تن پسته ، 500 تن بادام ، 500 تن گردو و روزانه 180 تن شير نقش مؤثري در اشتغال شهرستان دارا مي باشد .

وجود معادن غني ، سنگهاي تزئيني ، كائولين ، بنتونيت ، پرليت ، سنگ آهك  و گچ ، از جمله محصولات معدني گناباد مي باشد . و در حوزه صنعت و معدن با توجه به 179 واحد صنعتي فعال رتبه چهارم در خراسان رضوي را دارا هستيم . كه اين امر فرصت مناسبي است براي توسعه سرمايه گذاري و احداث واحدهاي فرآوري كاني غير فلزي .

واحدهاي صنعتي  مهم علاوه بر شهرك صنعتي فعال در گناباد ، شركت فرآورده هاي دير گداز ايران در زمينه آجرهاي نسوز قليايي و جرمهاي ويژه مواد نسوز ، شركت صنايع چيني تقديس در زمينه توليد ظروف چيني ، شركت مرواريد نخ و پنبه پاك كني ، توليد نشاسته ، فرآورده هاي لبني ، آرد والسي ، خوراك دام ، پسته پاك كني ، همچنين اجراي پروژه شركت فولاد كاويان در زمينه شمش و مقاطع آهني و مجتمع سيمان فجر گناباد در زمينه توليد سيمان سفيد .

با توجه به زير ساختهاي خوب شهر گناباد از جمله : وجود قنوات و چاههاي كشاورزي ، تأسيسات شهري آب ، گاز ، ...

درحوزه گردشگري و جذب توريست كه شهرداري گناباد توانسته است با همكاري خوب فرمانداري ، شوراي محترم شهر و ميراث فرهنگي اقدامات مؤثر و مفيدي را انجام دهد .

زمينه هاي سرمايه گذاري در شهر گناباد :

1. با توجه به اينكه قنات قصبه مظهر تمدن ايرانيان و بزرگترين و پرآب ترين قنات جهان است ، شهرداري در سطح 40 هكتار طرح گردشگري را مطالعه وارد  فاز نهايي شده براي جذب توريست و اجراي اين پروژه نياز به سرمايه گذار مي باشد كه قطعاً در توسعه شهرستان و جذب گردشگر مؤثر است .
  2. وجود زمينهاي خوب در مركز شهر براي احداث مركز تجاري مركز تفريحي و شهر بازي ، اجراي پاركينگ طبقاتي .
  3. اجراي پروژه صنوف آلاينده در سطح 20 هكتار كه نياز به سرمايه گذار مي باشد با اجراي 1000 واحد صنفي .

خلاصه برنامه ها و پروژه هاي شهرداري گناباد  :

1. پروژه مهم امسال اجراي پارك بانوان به منظور رفاه بانوان محترم
  2. بازپيرايي پارك حافظ
  3. احداث پارك محله شهرك سعدي
  4. بازپيرايي پارك آبي گناباد
  5. اجراي بلوار 36 متري طالقاني به سعدي ، بازگشايي معابر
  6. بازپيرايي پارك باغ ملي گناباد
  7. زيبا سازي و رسيدگي به منظر شهر
  8. تكميل و مرمت آسفالت سطح شهر

آب و هوا

Cannot get gonabad location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

امروز: چهارشنبه، 03 بهمن 1397